Folkemødet begynder for alvor nu

 
HH

Måske sidder du i dag og hænger lidt efter at være kommet hjem fra Folkemødet. Måske puster du ud oven på de seneste dages debatter, events og networking. Måske tænker du ”det var fedt, men det er også godt, at det nu er overstået”. I så fald er du på galt spor. Folkemødet er nemlig overhovedet ikke slut. Det begynder faktisk først for alvor nu.

Det er nu, du skal cashe ind på alle de anstrengelser, du har lagt i planlægningen af jeres deltagelse i Folkemødet. Og det er nu, du skal vise din arbejdsgiver, at det var investeringen værd at sende dig til Allinge med rejse, ophold, mad og fadøl på firmaets regning.

Hvis du tror, at du de kommende uger kan tage den lidt med ro, før der er Roskilde og derefter sommerferie, så kan du godt tro om igen.

Her er fire indspark til de dage, der kommer:

1) En debat eller et event på Folkemødet kan aldrig stå alene. En debat eller et event har ingen værdi, hvis konklusioner og pointer bare fiser ud i ingenting, når arrangementet er slut. Oftest handler debatter og events enten om at sætte en politisk dagsorden eller om relationsopbygning. Eller begge dele. Hvis det fx var jeres mål med en debat på Folkemødet 2019 at sætte en sag på politikernes agenda, skal I følge op med det samme. Fortsæt jeres digitale tryk på sociale medier, skriv debatindlæg og gå allerede nu i gang med en plan for, hvordan I de kommende måneder holder sagen varm over for politikere og andre stakeholders.

Måske kan I bruge hinanden til andet og mere end at stå side om side i et panel. Måske kan I gå på Christiansborg sammen. Måske kan I skrive en fælles kronik. Måske snakkede I på vej ud af teltet om at tales ved om et tættere strategisk samarbejde. I så fald skal du rykke med det samme. Ikke en gang i august

2) Har du selv været med i et panel? Eller har du klædt en chef eller formand på til at være det? Så skal du sørge for at følge op over for de andre paneldeltagere. Ved at være i panel sammen har I fået skabt en relation, eller også har I fået styrket en eksisterende relation. Kontakt de andre paneldeltagere med det samme, mens debatten er i frisk erindring. Måske kan I bruge hinanden til andet og mere end at stå side om side i et panel. Måske kan I gå på Christiansborg sammen. Måske kan I skrive en fælles kronik. Måske snakkede I på vej ud af teltet om at tales ved om et tættere strategisk samarbejde. I så fald skal du rykke med det samme. Ikke en gang i august.

3) Mødte du nogle spændende mennesker på Folkemødet? Det gjorde du med 99 procents sikkerhed. Hvis du vil holde fast i kontakten, så connect med dem på LinkedIn og ring eller skriv til dem allerede nu. Især til dem, som det er vigtigt for din arbejdsgiver, at du opbygger en god relation til. Lad være med at vente til efter sommerferien. Til den tid er det endnu mere sandsynligt, at de ikke kan huske dig.

4) Blev du inviteret med i et arrangement, eller arbejdede du fx sammen med gode folk fra jeres egen organisation eller en af jeres samarbejdspartnere om planlægning og afvikling? Så husk at sige tak. Tak for sidst. Tak for din hjælp. Håber du kom godt hjem. Og fortsat god arbejdslyst.

 
Claus Jørgensen