Folkemødet behøver ikke at koste en bondegård

 
IMG_3686 (1).jpg

Landbrug & Fødevarer dropper Folkemødet, skriver dagbladet Børsen. Det er blevet for dyrt at være med, ikke mindst fordi priserne for overnatning er steget, lyder det fra Axelborg.

Det er forståeligt, at Landbrug & Fødevarer mener, at det koster mange penge af være til stede på Folkemødet. Landbrug & Fødevarer er nemlig en af de aktører, der har sat barren allerhøjest for, hvordan en organisation kan performe i Allinge. Deres store og professionelt udstyrede scene med en af Folkemødets mest attraktive placeringer har gennem årene dannet ramme om højt profilerede arrangementer med den ene toppolitiker og tv-kok efter den anden. Senest havde man sågar fået Prins Joachim til at stille op.

Lisbeth Olsgaard og hendes gode kolleger hos Landbrug & Fødevarer har leveret et fantastisk stykke brandingarbejde hvert år i Allinge. Og der er ingen tvivl om, at mange af os andre, der har arrangeret events på Folkemødet, har hentet inspiration hos Landbrug & Fødevarer.

Men det er ikke nødvendigt at fyre hele profilerings- og public affairs-budgettet af på de fire dage i Allinge. Og det vil være en bekymrende udvikling, hvis deltagere i hobetal trækker sig, så Folkemødet bliver til en kulisse for arrangementer, hvor alle vil være gæster, og ingen vil være værter.

Er I alene om at arrangere jeres debatter og events, eller samarbejder I med andre? Hvis I samarbejder, kan I både opnå bedre events og deles om udgifterne

7 gode råd                                      

Deltager I selv på Folkemødet? Eller har I måske tænkt jer at gøre det? I givet fald får I her nogle indspark til jeres overvejelser:

1.     Kan I spare på transportudgifterne ved at arrangere fælles transport, så pladserne i bilerne bliver fyldt op? At følges til Bornholm med folk fra andre organisationer kan også være god networking.

2.     Behøver I at bo på et af de dyre hoteller i gåafstand fra aftenfesterne i Allinge? Eller kan I leve med at køre et stykke vej? I 2018 stod udmærkede og prismæssigt overkommelige muligheder for indkvartering ledige en god halv times kørsel fra Allinge.

3.     Er det nødvendigt, at I har jeres eget telt, eller kunne I slå jer sammen med nogle andre? Det Fælles Sundhedstelt er et godt eksempel på, hvordan små organisationer har kunnet få en stand uden at sprænge budgettet.

4.     Er I alene om at arrangere jeres debatter og events, eller samarbejder I med andre? Hvis I samarbejder, kan I både opnå bedre events og deles om udgifterne.

5.     Behøver det at være en tv-kendis, der er moderator? Min egen erfaring er, at både tv-kendisser og folk, der ikke er kendte fra tv, er dedikerede, velforberedte og i stand til at få paneldeltagerne til at blomstre.

6.     Hvor stor er jeres delegation til Folkemødet? Har Folkemødet udviklet sig til en alternativ firmaskovtur, eller er jeres delegation begrænset til folk, der rent faktisk udfylder en funktion i Allinge?

7.     Bruger I penge på at invitere jer selv og nogle udvalgte samarbejdspartnere på eksklusive middage på Kadeau og Melsted Badehotel, eller bliver I på folkemødepladsen og mingler om aftenen over en af Hallegårds ristepølser og en kold fadøl?

Ses vi på Folkemødet 2019? Det behøver ikke at koste en bondegård at være med.

 
Claus Jørgensen